Koronák, hidak

A foghiányok pótlása fontos, hiszen a foghiány azon felül, hogy a páciens számára esztétikailag kedvezőtlen, a rágóképességet is csökkenti, ami a gyomor-bél rendszert terhelve annak megbetegedéseihez vezethet. A hosszú idejű foghiány következményei a szájban következőképp jelentkezhetnek: a szomszédos fogak dőlése, a hiánnyal szemben lévő fogak állcsontból való kiemelkedése, valamint a rágóerő nem megfelelő eloszlása miatt a túlterhelés következtében fellépő mozgathatóság. A jó fogpótlás a fogazat megbomlott funkcióját és esztétikáját úgy állítja helyre, hogy közben csökkenti a fogakat érő káros erőhatásokat, illetve nem rontja a szájhigiénét sem.

Korona: Amennyiben foga gyökérkezelt, elszíneződött, töredezett, kopott, vagy sok felszínen van benne tömés, javasolt a korona készítése. A korona egységbe foglalja a fog koronai részét, így hosszútávon  tartós, esztétikus megoldást jelent a problémára.

Hídpótlás: Olyan pótlás, amely a hiányt határoló fogak, implantátumok bevonásával készül. Az implantáció előnye, hogy a szomszédos fogakat nem kell bevonni a pótlásba, így azokat nem kell lecsiszolni.

Pressed ceramic teeth

Shade determination

femkeramaia