Koronák, hidak

A foghiányok pótlása fontos, hiszen a foghiány azon felül, hogy a páciens számára esztétikailag kedvezõtlen, a rágóképességet is csökkenti, ami a gyomor-bél rendszert terhelve annak megbetegedéseihez vezethet. A hosszú idejû foghiány következményei a szájban következõképp jelentkezhetnek: a szomszédos fogak dõlése, a hiánnyal szemben lévõ fogak állcsontból való kiemelkedése, valamint a rágóerõ nem megfelelõ eloszlása miatt a túlterhelés következtében fellépõ mozgathatóság. A jó fogpótlás a fogazat megbomlott funkcióját és esztétikáját úgy állítja helyre, hogy közben csökkenti a fogakat érõ káros erõhatásokat, illetve nem rontja a szájhigiénét sem.

Korona: Amennyiben foga gyökérkezelt, elszínezõdött, töredezett, kopott, vagy sok felszínen van benne tömés, javasolt a korona készítése. A korona egységbe foglalja a fog koronai részét, így hosszútávon  tartós, esztétikus megoldást jelent a problémára.

Hídpótlás: Olyan pótlás, amely a hiányt határoló fogak, implantátumok bevonásával készül. Az implantáció elõnye, hogy a szomszédos fogakat nem kell bevonni a pótlásba, így azokat nem kell lecsiszolni.

Pressed ceramic teeth

Shade determination

femkeramaia