Rendelői fogfehérítés

Manapság a jó megjelenés elengedhetetlen feltétele az esztétikus, egészséges, hófehér fogsor.

Sokszor a professzionális rendelői fogkő-eltávolítással és a fog polírozásával is szembetűnő eredmény érhető el egyes esetekben, de az igazi fehéredést csak fogfehérítéssel érhetünk el.
A ZOOM rendszerrel történő fehérítés az egyik legegyszerűbb módja lehet annak, hogy javítsa a megjelenésünk, így akár az életminőségünk. A rendelői ZOOM lámpás eljárás igazi kényelmi megoldás. Hozzávetőlegesen 1 óra alatt a rendelőben 8 árnyalatnyi világosodás érhetőek el.

Megfelelő szájhigiénia mellett a fogfehérítés eredménye egy életen át megmarad. Természetesen az étkezési szokások és az életmód nagyban befolyásolja nemcsak a végeredményt, de annak tartósságát is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy annak, aki dohányzik vagy sok színes ételt és italt fogyaszt, nem lehetnek tökéletesen fehér fogai! Csupán számukra ajánlott, hogy évente 1-2 alkalommal végezzenek el egy szinten tartó otthoni kezelést, amellyel 1-2 hét alatt helyreállíthatják a lámpás kezelés után látott vakítóan fehér eredményt.

A fehérítéssel kapcsolatos tévhitek, részben abból adódnak, hogy régen a fogfehérítés alapja csiszolásos, illetve maratásos módszer volt. Ettől már nem kell tartani, hiszen a fogfehérítés egészen más technológiai alapokon nyugszik. A fehéredési folyamat lényegében a fog szerkezetében lezajló oxidációs folyamat eredménye. Számos tanulmány bizonyítja a fehérítés biztonságosságát: a folyamat nem okoz változást a fog szerkezetében és a restaurációk felszínén, és nincs fogbélkárosító hatása sem
Legtöbb esetben csak egy professzionális tisztításra és fogkőeltávolításra van szükség, ám olykor egy-egy fogat kezelni kell annak érdekében, hogy a fogfehérítés eljárás megkezdhető legyen.

Néhány páciens átmeneti fogérzékenységet tapasztalt, ami a fehérítés után teljesen normális reakció. Ezek a tünetek a fehérítés befejezése utáni napon mindenkinél megszűnnek.

Teeth_2

Bleaching Trays

ZoomAP

zoom-before-after