Teljes fogpótlások

A fogazat elvesztésének következtében jelentõs mértékben károsodik a rágóképesség, ami megnehezíti az emésztést és ily módon elõsegíti a gyomorfekély képzõdését. Az arckifejezés is jelentõs változásokon megy keresztül: az orr és az állcsont körüli ráncok elmélyülnek, az állcsont elõreugrik, az orr hosszabbnak tûnik.

Manapság a teljes kivehetõ fogpótlások olyan anyagból készülnek, melyek lehetõvé teszik a fogpótlás állandó hordását. Ez azt jelenti, hogy éjszakára sem szükséges kivenni, csupán arra a néhány percre kell eltávolítani, amíg a fogsort tisztítjuk, lehetõleg minden étkezés után. Hetente egyszer ajánlatos a fogsor fertõtlenítése is amit speciális fogsor fertõtlenítõ tablettákkal kell végezni. Ha ezeket a páciens elmulasztja, a fogkõ a fogsorra is lerakódhat!

Ha a beteg elégedetten távozik tõlünk az új fogsorával, a kezeléssel még akkor sem végeztünk. A mûfogsor bizonyos értelemben olyan, mint egy új cipõ mely méretre készült ugyan, de esetenként törhet. Használat közben derül ki, hogy melyek azok a pontok, amelyekbõl a rendszeres kontrollok alkalmával korrigálni kell egy kicsit. Sosem szabad megvárni, míg a fogsor annyira feltöri az ínyt, hogy az kisebesedjen. Ezért fontos az új fogsor rendszeres ellenõrzése, amit eleinte hetente, havonta, majd ha már teljesen megszokott, akkor félévente végzünk.

teljes false teeth