Teljes fogpótlások

A fogazat elvesztésének következtében jelentős mértékben károsodik a rágóképesség, ami megnehezíti az emésztést és ily módon elősegíti a gyomorfekély képződését. Az arckifejezés is jelentős változásokon megy keresztül: az orr és az állcsont körüli ráncok elmélyülnek, az állcsont előreugrik, az orr hosszabbnak tűnik.

Manapság a teljes kivehető fogpótlások olyan anyagból készülnek, melyek lehetővé teszik a fogpótlás állandó hordását. Ez azt jelenti, hogy éjszakára sem szükséges kivenni, csupán arra a néhány percre kell eltávolítani, amíg a fogsort tisztítjuk, lehetőleg minden étkezés után. Hetente egyszer ajánlatos a fogsor fertőtlenítése is amit speciális fogsor fertőtlenítő tablettákkal kell végezni. Ha ezeket a páciens elmulasztja, a fogkő a fogsorra is lerakódhat!

Ha a beteg elégedetten távozik tőlünk az új fogsorával, a kezeléssel még akkor sem végeztünk. A műfogsor bizonyos értelemben olyan, mint egy új cipő mely méretre készült ugyan, de esetenként törhet. Használat közben derül ki, hogy melyek azok a pontok, amelyekből a rendszeres kontrollok alkalmával korrigálni kell egy kicsit. Sosem szabad megvárni, míg a fogsor annyira feltöri az ínyt, hogy az kisebesedjen. Ezért fontos az új fogsor rendszeres ellenőrzése, amit eleinte hetente, havonta, majd ha már teljesen megszokott, akkor félévente végzünk.

teljes false teeth